Houbová polévka připravená stejně, jako pravá dršťková polévka, jen místo drštěk se v ní koupou kousky kotrče.
Ingredience:
1 kg | kotrče |
1,2 l | vývaru nebo vody a bujónu |
3 lžíce | sádla |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší cibule |
hladká mouka dle potřeby | |
mletá paprika | |
majoránka | |
petrželka | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle zpěníme cibuli dozlatova, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku
2. Přisypeme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem, přidáme ostatní koření a na větší kusy nakrájeného a dobře očištěného kotrče
3. Vaříme asi dvacet minut, na závěr dochutíme drceným česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.Více o kotrči se dozvíte v našem atlase hub: Kotrč kadeřavý.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika