REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kotrče na způsob dršťkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová polévka připravená stejně, jako pravá dršťková polévka, jen místo drštěk se v ní koupou kousky kotrče.


Ingredience:
1 kgkotrče
1,2 lvývaru nebo vody a bujónu
3 lžícesádla
4 ksstroužky česneku
2 ksmenší cibule
hladká mouka dle potřeby
mletá paprika
majoránka
petrželka
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme cibuli dozlatova, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku
2. Přisypeme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem, přidáme ostatní koření a na větší kusy nakrájeného a dobře očištěného kotrče
3. Vaříme asi dvacet minut, na závěr dochutíme drceným česnekem, majoránkou a čerstvou petrželkou.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.Více o kotrči se dozvíte v našem atlase hub: Kotrč kadeřavý.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy