REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka hašé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá jíška povařená se zeleninou, polévka nastavená pomletým vařeným masem a dochucená Vegetou nebo kari, solí a bujónem.


Ingredience:
200 gvařeného hovězího masa
2 lžíceoleje nebo sádla
2 lžícehladké mouky
1 lžíceVegety speciál nebo kari
1 ksvětší mrkve
1/2 kskostky masoxu nebo jiného bujónu
1/8 ksceleru
voda
sůl

Postup:

1. Na oleji připravíme světlou jíšku z hladké mouky, zředíme ji studenou vodou a povaříme současně se zeleninou, dobře očištěnou a nastrouhanou
2. Maso umeleme, přidáme k povařené jíšce a vše dochutíme Vegetou nebo kari, masoxem
3. Polévku podle potřeby osolíme, ještě chvíli povaříme a můžeme podávat.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy