REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na staročeskou polévku připravenou z vepřového ocasu, kořenové zeleniny, vody a koření.


Ingredience:
1 kshovězí oháňky (nasekané)
1 ksčerstvé petrželové natě
1-2 ksstroužky česneku
150 gkořenové zelniny (mrkev, celer, petržel)
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do velkého hrnce vložíme kuchyňsky upravenou, nasekanou oháňku, zalijeme ji vodou tak, aby byla úplně potopená
2. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celku, petrželovou nať, koření a vaříme, na mírném zdroji tepla, nejméně 3 hodiny
3. Uvařený ocas a zeleninu vytáhneme, maso obereme a vrátíme zpět do vývaru, zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kostičky a také hodíme do polévky
4. Horkou polévku servírujeme nejlépe s nějakou vložkou nebo polévkovou zavářkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy