REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní polévka s chlebem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept na hutnou polévku.


Ingredience:
300 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
300 gčerného chleba
400 ghovězího masa
4 dlplzeňského piva
1/4 lsladké smetany
2 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Předem očištěné hovězí maso a kořenovou zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě
2. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozměknout
3. Polévku přecedíme, do čistého vývaru přilijeme změklý chléb s pivem a necháme rozvařit
4. Okmínujeme a zalijeme rozšlehanými vejci
5. Podle chuti dosolíme a nakonec zjemníme smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy