REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka Chundelka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krkonošská specialita. Polévka s bramborovými noky zjemněná vejci a horkým mlékem.


Ingredience:
250 gsyrových brambor
250 gvařených brambor
120 ghrubé mouky
60 gcibule
20 gmásla
8 dlvody
4 dlmléka
3 ksvejce
polévkové koření
sůl

Postup:

1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno, na cedníku je necháme důkladně okapat
2. Přidáme den předem uvařené a nastrouhané brambory a jedno vejce
3. Směs osolíme, zahustíme moukou a vypracujeme v husté těsto (množství mouky záleží na druhu brambor, méně škrobové brambory potřebují více mouky, jinak by se mohly rozvařit)
4. Z připraveného těsta zavaříme do osolené vody kávovou lžičkou malé nočky
5. Přidáme na másle osmaženou cibulku, rozšleháme zbylá vejce a povaříme
6. Hotovou polévku zjemníme horkým mlékem a pak ji odstavíme
7. Před podáváním polévku dochutíme polévkovým kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy