REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s třeným geřtlem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na polévku z receptáře našich babiček a prababiček.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nebo pastiňák)
100 ghrubé mouky
40 ghladké mouky
40 gtuku
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Z mouky a tuku si připravíme světlou jíšku
2. Zavářku zalijeme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a vaříme do měkka
3. Z hrubé mouky, vejce a špetky soli si připravíme tuhé nudlové těsto a nastrouháme je na jemném struhadle, když je zelenina v polévce měkká, zaváříme strouhání.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy