REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plzeňská pivní polévka s kmínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na pivní polévku připravenou ze světlého piva a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gtmavého chleba
1 lnemastného hovězího vývaru
3 dlpiva 8 °
2 dlsmetany
2 ksvejce
1 ksžloutku
kmín
sůl

Postup:

1. Chléb rozkrájíme na kousky, zalijeme pivem, necháme rozmočit, vlijeme do vařícího vývaru a necháme rozvařit
2. Polévku procedíme hustým cedníkem
3. Do vařící procezené polévky přidáme trochu kmínu, přilijeme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a přisolíme
4. Před podáváním polévku zjemníme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou na tenké plátky nakrájený chléb osmažený na másle nebo na sádle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy