REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohančena

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční staročeský vánoční pokrm. Ve vodě a mléce povařená pohanka, omaštěná máslem, ochucená medem nebo cukrem, při servírování posypaná nastrouhaným perníkem.


Ingredience:
250-300 gpohanky
250 mlmléka
meší množství osolené vody
cukr nebo tekutý med
máslo

Postup:

1. Pohanku zalijeme menším množstvím mírně osolené vody, přivedeme k varu
2. Přilijeme mléko a vaříme doměkka
3. Omastíme máslem, pokapeme medem nebo posypeme cukrem a dochutíme nastrouhaným perníkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy