REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidlové taštičky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z hrubé mouky, vajec, vody a soli (nudlové těsto) vyválené, vykrájené čtverečky naplněné švestkovými povidly, přeložené, pomašlované, uvařené doměkka, podávané přelité rozpuštěným máslem, posypané osmaženou strouhankou a posypané skořicovým cukrem.


Ingredience:
350 ghrubé mouky
100 gmásla
7 lžicvody
2 lžícemoučkového cukru
2 ksvejce
1 ksbílek
povidla
skořice
voda
sůl

Postup:

1. Na vál připravíme kopeček z hrubé mouky, uděláme v něm důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme vodu, nepatrně soli a nožem s kulatým nožem zpracujeme vláčné těsto, dobře propracované těsto necháme chvíli odpočinout
2. Z připraveného těsta vyválíme placku, z které vykrájíme čtverce, na každý dáme lžíci kopeček povidel, okraje potřeme rozšlehaným bílkem, čtverečky v půli přeložíme a kraje dobře spojíme
3. Taštičky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme je asi 8 minut, potom je cedníkem vyjmeme a dobře odkapané upravujeme na talíře
4. Taštičky přeléváme rozpuštěným máslem, sypeme osmaženou strouhankou a skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy