REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podplameníky z Hrozenkova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučné kynuté placky sypané kmínem a solí.


Ingredience:
1 kghladké mouky
50 gdroždí
5 dlvody
1 lžícesoli
1 lžičkacukru
kmín
sůl

Postup:

1. Z trochu mouky, vody, cukru a droždí si připravíme kvásek, zaděláme ho se zbylými přísadami a necháme vykynout
2. Těsto vyválíme na placky o průměru asi 150 mm, vysoké 20 mm a každou potřeme bílkem rozšlehaným s mlékem
3. Posolíme, pokmínujeme a upečeme do červena na sádlem vymaštěném plechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy