REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkový mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené pórky, opečené na másle, pak usmažené spolu s vejci.


Ingredience:
4 ksmenších pórků
4 ksvejce
60 gmásla
strouhaný sýr
zelená petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné pórky uvaříme ve slané vodě, vyjmeme je, necháme důkladně okapat
2. Povařené pórky nakrájíme na kolečka, ta orestujeme na másle, osolíme je, okořeníme pepřem a promícháme s rozkverlanými vejci
3. Když vejce zhoustnou, posypeme pokrm nasekanou zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

Doporučení:

Pórkový mozeček podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy