REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podkrkonošský bramborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané syrové i uvařené brambory smíchané s vejci a moukou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 gsyrových brambor
50 gstrouhaného sýra
50 ghladké mouky
30 gtuku na vymazání pekáčku
2 ksvařené brambory
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Čisté brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle, část vody, která se nám uvolní z brambor, slijeme
2. Přidáme nastrouhané vařené brambory, sůl, vejce a mouku, vypracujeme řidší těsto, které nalijeme do tukem vymazaného pekáče
3. Posypeme sýrem a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
4. Ještě teplý koláč nakrájíme na dílky a podáváme k pivu, vínu nebo čaji nejlépe se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy