REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plnění ptáčci z mletého masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované šišky mletého masa naplněného vejci uvařenými na tvrdo, podušené podlité vodou, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
500 gmletého vepřového nebo hovězího masa
80 gsádla nebo ztuženého tuku
20 ghladké mouky
2 lžícevody
5 ksvajec
1 ksžemle
trochu jemné strouhanky
kousíček bujónu
špetka pepře
voda
sůl

Postup:

1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo, hned je zchladíme a oloupeme
2. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, s namočenou a vymačkanou žemlí, vejcem a podle potřeby zahustíme strouhankou, směs dobře propracujeme
3. Na mokrém prkénku ze směsi vypracujeme čtyři stejné placky, do každé opatrně zabalíme jedno celé vejce
4. Na dobře rozehřátém tuku ptáčky nejprve ze všech stran opečeme, pak je trochu podlijeme vodou a chvíli podusíme
5. Hotové maso vyndáme, zbylou šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podle potřeby zředíme, našleháme a chvíli povaříme, omáčku nakonec dochutíme kouskem bujónu
6. Ptáčky servírujeme přelité omáčkou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy