REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plzeňský karbonát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězích roštěnek zprudka osmahnuté na sádle a poté zalité pivem a rajským protlakem. Zdobené hřebínkem opečeného vuřtu a osmaženou cibulkou. Regionální specialita z Plzeňska


Ingredience:
4 ksplátků roštěnek
2 kscibule
2 ksvuřtů
3 dl12 stupňového piva
4 lžícerajského protlaku
1 lžícehladké mouky
červená paprika
mletý zázvor
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme
2. Na sádle v pekáči zpěníme 1 nakrájenou cibuli, vložíme roštěnky, opečeme krátce z obou stran
3. Zalijeme polovinou piva, přidáme rajský protlak, protlak, okořeníme zázvorem, červenou paprikou, vložíme do vyhřáté trouby, dusíme až je maso měkké, během dušení plátky otáčíme a podléváme zbytkem piva
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, případně dokořeníme, osolíme
5. Vložíme plátky masa zpět do máčky a necháme prohřát
6. Na sádle opečeme na kroužky nakrájenou cibuli a na polovinu nakrájené, do hřebínku nařezané vuřty
7. Plátky masa vložíme na talíře, podlijeme omáčkou, ozdobíme hřebínkem opečeného vuřtu, posypeme osmaženou cibulkou.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a plzeňským pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy