REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po uvaření naplněné brambory orestovanou cibulkou a sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 ksvětších brambor
150 geidamu
100 gslaniny
150 gcibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory dobře opláchneme a uvaříme doměkka
2. Necháme je vystydnout, přepůlíme a vnitřek vydlabeme lžičkou tak, aby vznikla vanička s centimetr silnou stěnou
3. Na slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vydlabaný vnitřek z brambor, osolíme a opepříme
4. Směsí plníme půlky brambor, posypeme strouhaným eidamem a necháme v troubě na plechu zapéci (170 °C).

Doporučení:

– Se zeleninou mohou být podávány jako samostatné jídlo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy