REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plátenická zelňačka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravené z čerstvých hub, hlávkového zelí, masoxu, cibule, mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gčerstvých hub (nejlépe směsi)
2 ksbrambor
1 kskostky masoxu
1 kscibule
1/4 kshlávky zelí
800 mlvody
200 mlmléka
polévkové koření
kmín
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na drobno, očištěné zelí na jemné proužky, oloupané brambory a očištěné houby na kostičky
2. Do hrnce si vložíme cibuli, zelí, brambory, houby, masox, kmín a sůl, zalijeme vodou a vaříme doměkka
3. Poté do polévky nalijeme mléko, krátce povaříme, dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy