Oblíbená polévka, dnes již zesnulého herce, Vladimíra Menšíka. Recept vyšel v časopise “Květy” v 80 letech, kdy v původním receptu se suroviny vařily ve vodě, my ale použili vývar z vepřových kostí.
Ingredience:
1,5 l | vývaru z vepřových kostí |
2 ks | bílé papriky (slovenské, mohou být mírně pálivé) |
2 ks | cibule |
2 ks | rajčata |
1 ks | nožička paprikové klobásy |
50 g | rýže |
4 lžíce | rajského protlaku |
1 lžička | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do vývaru přidáme na proužky nakrájenou cibuli, rýži a rajský protlak, vaříme, až rýže změkne.
- Potom přidáme na proužky nakrájenou papriku a kolečka klobásy, dále vaříme.
- Na závěr polévku dochutíme pepřem, solí a zjemníme lžičkou másla.
- Na talíři do polévky přidáme na plátky nakrájená rajčata, podáváme s pečivem.
Text i foto: D. Marounek