REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravská zelňačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelňačka z vývaru z uzeného kolena, zelí, brambor, hub, zakysané smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
500 guzeného kolena
400 gzakysané smetany
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
5 ksstředně velkých brambor
4 ksstroužků česneku
hrst sušených hub
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Uzené koleno uvaříme doměkka, pak ho obereme od kostí i kůže a maso nakrájíme na menší kousky 3. Ve zbylém vývaru asi 20 minut uvaříme lehce propláchnuté, pokrájené zelí, přidáme nakrájené brambory, houby a za stálého míchání přidáme kysanou smetanu smíchanou s hladkou moukou a vaříme dalších 20 minut
4. Nakonec přidáme máslo smíchané s oloupanými, prolisovanými stroužky česneku, kousky uzeného masa, dochutíme mletým pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy