REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarský řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty potřené prolisovaným česnekem, obalené v mouce a bramborovém těstě ochuceném pivem, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500-600 gvepřové kýty
200 gbrambor
2-3 ksstroužky česneku
1-2 ksvejce
1dlpiva
hladká mouka
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v hladké mouce
2. Syrové brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, přebytečnou vodu z nich vymačkáme
3. K bramborám přidáme vejce, pivo, majoránku, sůl a pepř, vše důkladně promícháme
4. V připraveném těstíčku obalíme plátky masa, smažíme dozlatova na rozpáleném oleji
5. Podáváme s bramborem a kyselým zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy