REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní preclíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané, v troubě upečené, kynuté pečivo podle Ládi Hrušky, skvělé k pivu nebo vínu.


Ingredience:
2,5 hrnkupolohrubé mouky
1 hrnekpiva
3 panákyoleje
3/4 kskostky droždí
1 ksbílek
1 lžičkacukru
1/2 lžičkypepře
1/2 lžičkysoli
mák

Postup:

1. Do nádoby s moukou přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a část nahřátého piva, lehce zasypte moukou a necháme vzejít kvásek
2. Přidáme olej, sůl, pepř, druhou část piva a vypracujeme těsto, které necháme opět odpočívat tak 30 minut
3. Z připraveného těsta vyválíme dlouhé tenké válečky, z kterých pak vytvarujeme preclíky, ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme hrubozrnnou solí a mákem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, pak troubu vypneme, mírně otevřeme a preclíky ještě dosušíme.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy