REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky se sýrovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané pečivo z listového těsta plněné sýrovou pěnou.


Ingredience:
Rozpis na 12 ks:
200 gNivy
150 gmásla
50 gpražených mandlí
2 ksžervé
1 ksbalíček listového těsta
1 ksvejce
1 ksčervené papriky
1 kskyselé okurky
1/2 kszeleného pórku
sůl
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Vychlazené listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku a vykrajujeme kolečka o průměru 4 cm
2. Rozšleháme vejce na potření
3. Každou paštičku složíme ze tří koleček; jednoho plného a dvou s kulatým otvorem uprostřed, spodní kolečko potřeme vejcem celé, na ně položíme vykrojené kolečko (nepotíráme na řezné ploše – těsto by nelistovalo) a navrch posadíme vykrojené kolečko také celé potřené vejcem
4. Paštičky narovnáme na plech (vypláchnutý studenou vodou), dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 200 °C asi 20 minut
5. Necháme vychladnout a pak plníme krémem (sýrovou pěnou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a vrchovatě nastříkáme do upečených paštiček)
6. Na vrcholek zlehka vtiskneme kousky krájené papriky, okurky a plátky pórku
7. Přizdobíme praženými mandlemi.

Příprava sýrové pěny:
1. Plísňový sýr nastrouháme na křenovém struhadle do misky, přidáme změklé máslo, žervé a vše dobře rozšleháme elektrickým šlehačem (nebo ručně)
2. Podle chuti dochutíme solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy