REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrý salát z třemi druhy sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasně barevný, dekoarativní talíř plný samých zdravých dobrot. Skvěle se hodí i jako součást rautového stolu.


Ingredience:
Na jeden velký talíř pro dvě osoby potřebujeme:
4 ksplátky sýra Krolewski
1 ksBalkánského sýru (malé balení)
1 ksMozzarella
1 ksavokádo
1 ksmenší mrkev
1 ksjarní cibulka
1 ksčerstvý fík
2 ksvelké ředkvičky
2 ksvejce uvařená na tvrdo
3 ksrajčata
1/2 kspomeranče
šťáva z půlky pomeranče a půlky citronu
pár lístků čerstvého libečku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Dno velkého talíře poklademe na tenoučko pokrájenými plátky rajčat
2. Plátky sýru Krolewski pokrájíme na asi tak 1 cm tenké nudličky, jejichž konce dáme k sobě a položíme je na rajčata tak, aby se nacházely ve středu talíře a vytvořily tvar kytky nebo slunce a rajčata pod nimi bylo vidět (hlavně po krajích talíře), takto pokladené nudličky sýra Krolewski poklademe stejným způsobem i na plátky nakrájeným sýrem Mozzarella
3. Pak škrabkou na chřest nastrouháme na tenoučké dlouhé plátky mrkev a vytvoříme takové dalo by se říct “klubko”, které položíme na střed vyskládaných sýrů
4. Dvě natvrdo uvařená vejce nakrájíme na čtvrtky a poklademe je kolem “klubka” z mrkve, stejně tak pak i avokádo, které se předtím překrojí vejpůl a nakrájí na proužky
5. Pod “klubko” z mrkve vyskládáme též kolem dokola na čtvrtky pokrájené ředkvičky, přes “klubko” mrkví opřeme pár kousků avokáda, plátky čerstvých fíků a pomerančů, kolem dokola na vše položíme na kostičky nakrájený Balkánský sýr
6. Vše zakápneme olivovým olejem (přiměřeně), šťávou z půlky pomeranče, z půlky citronu, lehce osolíme, opepříme, vše ještě ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým nadrobno pokrájeným libečkem a dílo je dokonáno. Dobrou chuť!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

3 originální recepty z dýně, bez kterých se na podzim neobejdete

Přestože se dýně teprve v nedávné době dočkala své kulinářské renesance, stala se poměrně rychle oblíbenou potravinou, která udělá parádu nejen jako halloweenská dekorace. Svou barvou připomínající odlesky spadaného listí se doslova hodí k sychravému podzimnímu počasí. Inspirujte se netradičními recepty, jako jsou dýňové hranolky, lívance nebo placky bez složitých ingrediencí

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Pět pivních zajímavostí z Plzně: Věděli jste, že věž pivovaru stojí na místě šibenice, kde oběsili Kozinu?

Právě začátkem října měl vrcholit svátek všech milovníků piva, bavorský Oktoberfest. Kvůli pandemii koronaviru se však letos poprvé po více než sedmdesáti letech neuskutečnil. Stejně tak se letos nekonal ani oblíbený Pisner Fest, na který před dvěma lety přišlo do Plzně přes 55 tisíc lidí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy