REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrý salát z třemi druhy sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasně barevný, dekoarativní talíř plný samých zdravých dobrot. Skvěle se hodí i jako součást rautového stolu.


Ingredience:
Na jeden velký talíř pro dvě osoby potřebujeme:
4 ksplátky sýra Krolewski
1 ksBalkánského sýru (malé balení)
1 ksMozzarella
1 ksavokádo
1 ksmenší mrkev
1 ksjarní cibulka
1 ksčerstvý fík
2 ksvelké ředkvičky
2 ksvejce uvařená na tvrdo
3 ksrajčata
1/2 kspomeranče
šťáva z půlky pomeranče a půlky citronu
pár lístků čerstvého libečku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Dno velkého talíře poklademe na tenoučko pokrájenými plátky rajčat
2. Plátky sýru Krolewski pokrájíme na asi tak 1 cm tenké nudličky, jejichž konce dáme k sobě a položíme je na rajčata tak, aby se nacházely ve středu talíře a vytvořily tvar kytky nebo slunce a rajčata pod nimi bylo vidět (hlavně po krajích talíře), takto pokladené nudličky sýra Krolewski poklademe stejným způsobem i na plátky nakrájeným sýrem Mozzarella
3. Pak škrabkou na chřest nastrouháme na tenoučké dlouhé plátky mrkev a vytvoříme takové dalo by se říct “klubko”, které položíme na střed vyskládaných sýrů
4. Dvě natvrdo uvařená vejce nakrájíme na čtvrtky a poklademe je kolem “klubka” z mrkve, stejně tak pak i avokádo, které se předtím překrojí vejpůl a nakrájí na proužky
5. Pod “klubko” z mrkve vyskládáme též kolem dokola na čtvrtky pokrájené ředkvičky, přes “klubko” mrkví opřeme pár kousků avokáda, plátky čerstvých fíků a pomerančů, kolem dokola na vše položíme na kostičky nakrájený Balkánský sýr
6. Vše zakápneme olivovým olejem (přiměřeně), šťávou z půlky pomeranče, z půlky citronu, lehce osolíme, opepříme, vše ještě ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým nadrobno pokrájeným libečkem a dílo je dokonáno. Dobrou chuť!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy