Mírně ostrý, sledko-slaný salát vhodný ke svačině nebo jako lehká večeře.
Ingredience:
200 g | sterilované kukuřice |
100 g | houby Jidášovo ucho |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | okurky hadovky |
1 ks | pórku |
chilli koření | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Okurku i se slupkou pokrájíme na kostičky, pokrájíme také pórek, papriku a doměkka uvařené jidášovo ucho.
- Přidáme kukuřici, promícháme, posypeme solí a necháme v lednici 4-8 hodin pustit šťávu, přebytečnou tekutinu slijeme.
- Připravím si asijský pálivý olej; do hrníčku nalijeme olej, přidáme lžičku chilli a zahřejeme, až začne olej hnědnout, vypneme.
- Vyndáme salát z lednice a přes sítko a ubrousek zalijeme zeleninu pálivým olejem, promícháme, přidáme cukr a necháme 1 hodinu vychladit.
- Salát překvapí svojí pikantní chutí, je slaný, sladký a konečný efekt, jemně pálí.
Podáváme samotný nebo s pečivem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek