REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní salát s jidášovým uchem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně ostrý, sledko-slaný salát vhodný ke svačině nebo jako lehká večeře.


Ingredience:
200 gsterilované kukuřice
100 ghouby Jidášovo ucho
1 ksčervené masité papriky
1 ksokurky hadovky
1 kspórku
chilli koření
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Okurku i se slupkou pokrájíme na kostičky, pokrájíme také pórek, papriku a doměkka uvařené jidášovo ucho
2. Přidáme kukuřici, promícháme, posypeme solí a necháme v lednici 4-8 hodin pustit šťávu, přebytečnou tekutinu slijeme
3. Připravím si asijský pálivý olej; do hrníčku nalijeme olej, přidáme lžičku chilli a zahřejeme, až začne olej hnědnout, vypneme
4. Vyndáme salát z lednice a přes sítko a ubrousek zalijeme zeleninu pálivým olejem, promícháme, přidáme cukr a necháme 1 hodinu vychladit
5. Salát překvapí svojí pikantní chutí, je slaný, sladký a konečný efekt, jemně pálí.

Doporučení:

Podáváme samotný nebo s pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy