REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrý letní salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z rajčat, okurky a paprik, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou, ozdobený vejci a pažitkou.


Ingredience:
150 gsměsi listových salátů
3 ksrajčat
3 ksnatvrdo vařených vajec
1 kszelené papriky
1 kssalátové okurky
1 ksčervené papriky
2 lžícenasekané pažitky
Na zálivku:
5 lžicoleje z klíčků
3 lžícebílého vinného octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Saláty opereme, obereme, necháme okapat a lístky natrháme na malé kousky
2. Papriky omyjeme, nakrájíme na půlky, vyřízneme semeníky a podélně nakrájíme na nudličky
3. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, okurky omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka
4. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přelijeme zálivkou smíchanou z oleje, vinného octa, solí a pepře, zlehka promícháme
5. Salát rozdělíme do 4 misek, ozdobíme oloupanými, na čtvrtiny nakrájenými vejci, na drobno nasekanou pažitkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy