REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkový dort s višněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus, na povrchu potřený višňovou marmeládou a pokladený višněmi, pak celý potřený ušlehanou smetanou, nakonec ozdobený čokoládovými hoblinkami.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
125 gmásla
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 lžičkaperníkového koření
4 lžícesilné černé kávy
3 lžícemléka
2 ksvajec
tuk a hrubá mouka na formu
Na dohotovení:
350 mlsmetany ke šlehání
1 lžícecukru krupice
1 ksztužovače šlehačky
200 gokapaných kompotovaných višní
100 gvišňové marmelády
Na zdobení:
150 ghořké čokolády

Postup:

1. Změklé máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem, vmícháme mléko, silnou černou kávu, polohrubou mouku promísenou s kypřicím práškem do pečiva a perníkovým kořením
2. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 30 minut
3. Smetanu vyšleháme s krupicovým cukrem a ztužovačem do tuha
4. Z čokolády nastrouháme hoblinky pomocí škrabky na brambory
5. Vychladlý korpus potřeme po celém povrchu višňovou marmeládou, poklademe odkapanými višněmi, pak celý dort potřeme šlehačkou a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy