Upečený dortový korpus, na povrchu potřený višňovou marmeládou a pokladený višněmi, pak celý potřený ušlehanou smetanou, nakonec ozdobený čokoládovými hoblinkami.
Ingredience:
150 g | polohrubé mouky |
150 g | moučkového cukru |
125 g | másla |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
1 lžička | perníkového koření |
4 lžíce | silné černé kávy |
3 lžíce | mléka |
2 ks | vajec |
tuk a hrubá mouka na formu | |
Na dohotovení: | |
350 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | cukru krupice |
1 ks | ztužovače šlehačky |
200 g | okapaných kompotovaných višní |
100 g | višňové marmelády |
Na zdobení: | |
150 g | hořké čokolády |
Postup:
1. Změklé máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem, vmícháme mléko, silnou černou kávu, polohrubou mouku promísenou s kypřicím práškem do pečiva a perníkovým kořením
2. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 30 minut
3. Smetanu vyšleháme s krupicovým cukrem a ztužovačem do tuha
4. Z čokolády nastrouháme hoblinky pomocí škrabky na brambory
5. Vychladlý korpus potřeme po celém povrchu višňovou marmeládou, poklademe odkapanými višněmi, pak celý dort potřeme šlehačkou a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.