REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkový vánoční medvídek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Provoňte domácnost tradiční vůní a připravte perníkový dezert, který potěší velké i malé, rodinu i blízké na návštěvě. Děti vám navíc mohou pomoci s jeho zdobením, fantazii se meze nekladou a na ozdobu dobře poslouží i bonbony Haribo.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
150 ghladké mouky
160 gcukru krupice
400 mlmléka
100 mlslunečnicového oleje
1 lžícekakaa
1 lžícevého koření
1 balíčekprášku do perníku
2 ksvejce
špetka soli
Na ozdobení:
15-20 dkgmoučkového cukru
1 lžičkacitronové šťávy
1 ksbílek
bonbony Haribo Goldbären

Postup:
  1. Troubu si předehřejte na 170 °C. Připravte si silikonové medvídky nebo jiné formičky, které vypláchněte studenou vodou.
  2. Do mísy robota se šlehací metlou dejte vejce a cukr a vyšlehejte do nadýchané pěny. Připravte si misku, ve které smíchejte oba druhy mouky, špetku soli, prášek do perníku, kakao a perníkové koření. Směs postupně vmíchávejte do nadýchané cukrové pěny. Zároveň střídejte tyto sypké suroviny s olejem a mlékem. Těsto musí být důkladně promíchané.
  3. Těsto nalijte do připravených medvídků nebo jiných forem a ty vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  4. Hotové medvídky mohou děti nazdobit sněhovou polevou nebo čokoládou a Haribo bonbony.
  5. Množství těsta vystačí na dva medvídky a na perník sloužící jako podkladová plocha pro vánoční obraz, který si můžete s dětmi dozdobit dle fantazie.
  6. Na bílkovou polevu ušlehejte bílek a přidejte do něj moučkový cukr, aby vznikla hustá poleva. Nakonec přidejte ještě citronovou šťávu. Pokud chcete do obrázku „malovat“ polevou a štětcem, rozřeďte trochu polevy další citronovou šťávou.
Poznámka:

Recept k článku: Prosinec provoněný tradičním pečením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy