REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotové kraslice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z polohrubé mouky, másla, vajec, cukru ……. a čokoládové polevy.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
40 gmásla
4 ksvajec
1 bal.vanilkového cukru
čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva
hrubá mouka na vysypání formiček
cukrové perličky na posypání
rum na pokapání (ovocný sirup)
máslo na vymazání formiček
pečicí papír
Krém:
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
70 gkokosové moučky
2 lžícerumu (ovocný sirup)

Postup:

1. Rozklepnutá celá vejce, pískový cukr a vanilkový cukr ušleháme do husté pěny
2. Vmícháme polohrubou mouku a rozehřáté máslo
3. Těstem naplníme máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na vajíčka, asi 1 cm pod okraj
4. Vložíme do předehřáté trouby (160 °C) a zvolna upečeme
5. Upečené piškoty vyklopíme z formiček a ostrým nožem rovně seřízneme styčné plochy (aby se nekutálely)
6. Položíme je rovnou plochou na pečicí papír, potřeme tmavou čokoládovou polevou, pocákáme bílou čokoládovou polevou, posypeme cukrovými perličkami a necháme zatuhnout
7. Krém si připravíme tak, že utřeme změklé máslo, moučkový cukr, rum (ovocný sirup) a vmícháme kokosovou moučku
8. Půlky piškotů pokapeme uvnitř rumem (ovocným sirupem)
9. Slepíme k sobě krémem vždy dvě půlky vajec, ovážeme mašlí a necháme v chladu zatuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy