REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníková velikonoční vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčko z perníku můžete udělat na několik způsobů. Celé perníkové nebo jen perníkovou skořápku a naplnit překvapením v podobě bonbonů.


Ingredience:
500 ghladké mouky
175 gmoučkového cukru
150 gmedu
60 gtuku
1/2 sáčkujedlé sody
1 lžíceperníkového koření
1 lžícekakaa
4 ksvejce
formičky na vejce
bílková poleva na ozdobení
marmeláda nebo čokoláda na slepení

Postup:

1. Sypké suroviny prosejte do mísy, promíchejte, do důlku vlijte rozehřátý (ne horký) med a tuk a přidejte celá vejce, zadělejte těsto, které dejte do mikrotenového sáčku a v ledničce nechte minimálně 24 hodin odpočinout
2. Před pečením těsto vyndejte z lednice a ponechte v místnosti, aby mělo před dalším zpracováním pokojovou teplotu, takto připravené těsto vtlačujte do tukem vymazaných půlek formiček na vajíčka 3. Pečte při 200 °C dozlatova (pokud chcete vajíčka mít dutá a naplnit je například bonbony, formičku vyplňte těstem jen po obvodu)
4. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a pak vyklopte
5. Poloviny vajíček slepujte marmeládou (děláte-li dutá vejce, slepujte čokoládou a před slepením naplňte bonbony) a zdobte bílkovou polevou, kterou si připravte tak, že utřete dohladka 1 bílek a 140 g prosátého moučkového cukru.

Doporučení:

Zdobit můžete i čokoládou nebo kombinací bílkové polevy a čokolády.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy