REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníková velikonoční vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vajíčko z perníku můžete udělat na několik způsobů. Celé perníkové nebo jen perníkovou skořápku a naplnit překvapením v podobě bonbonů.


Ingredience:
500 ghladké mouky
175 gmoučkového cukru
150 gmedu
60 gtuku
1/2 sáčkujedlé sody
1 lžíceperníkového koření
1 lžícekakaa
4 ksvejce
formičky na vejce
bílková poleva na ozdobení
marmeláda nebo čokoláda na slepení

Postup:

1. Sypké suroviny prosejte do mísy, promíchejte, do důlku vlijte rozehřátý (ne horký) med a tuk a přidejte celá vejce, zadělejte těsto, které dejte do mikrotenového sáčku a v ledničce nechte minimálně 24 hodin odpočinout
2. Před pečením těsto vyndejte z lednice a ponechte v místnosti, aby mělo před dalším zpracováním pokojovou teplotu, takto připravené těsto vtlačujte do tukem vymazaných půlek formiček na vajíčka 3. Pečte při 200 °C dozlatova (pokud chcete vajíčka mít dutá a naplnit je například bonbony, formičku vyplňte těstem jen po obvodu)
4. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a pak vyklopte
5. Poloviny vajíček slepujte marmeládou (děláte-li dutá vejce, slepujte čokoládou a před slepením naplňte bonbony) a zdobte bílkovou polevou, kterou si připravte tak, že utřete dohladka 1 bílek a 140 g prosátého moučkového cukru.

Doporučení:

Zdobit můžete i čokoládou nebo kombinací bílkové polevy a čokolády.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy