REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční beránek připravený z vajec, vlašských ořechů, hladké nebo polohrubé mouky a moučkového cukru.


Ingredience:
200 gmoučkového cukru
150 ghladké nebo polohrubé mouky
100 gvlašských ořechů
1 ksbalíčku vanilkového cukru
5 ksvajec
4 lžícehorké vody
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
hrubá mouka na vysypání formy
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Žloutky společně s cukrem utřeme do pěny
2. Postupně přidáme horkou vodu a nastrouhané nebo umleté ořechy, promícháme
3. Do směsi lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků společně s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva
4. Hmotu vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme zvolna při teplotě kolem 170 °C, dorůžova (cca 50 minut)
5. Upečeného beránka necháme trochu vychladnout a potom formu vyklopíme.

Doporučení:

Beránka můžeme také potáhnot bílou cukrovou nebo třeba čokoládovou polevou.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy