Nakládaná perlička orestovaná na másle, dopečená v troubě vykostěná a smíchána s připraveným kysaným zelím.
Ingredience:
1 ks | perlička |
400 g | kysaného zelí |
100 g | másla |
2 ks | velká jablka |
1 ks | syrové brambory |
1 ks | citrón |
nové koření | |
celý pepř | |
jalovec | |
tymián | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Perličku očistíme, omyjeme, nakrájíme na 4 díly a přendáme na pekáč
2. Roztlučeme si 10 kuliček celého pepře, 4 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, přidáme trochu tymiánu, nastrouhanou kůru z citrónu, vše smícháme a posypeme směsí perličku a necháme 24 hodin odležet
3. Po odležení zprudka opečeme díly perličky na másle a dopečeme v troubě na 180 °C 40 minut
4. V čase pečení si připravíme zelí, kysané zelí podusíme i s nálevem do poloměkka, osolíme, přidáme oloupaná jablka nakrájená na plátky, ochutíme šťávou z citrónu a cukrem dle chuti, nakonec zahustíme jemně nastrouhaným syrovým bramborem a společně podusíme dokud, zelí nezměkne
5. Upečenou perličku vykostíme, maso nakrájíme na kostičky a smícháme ze zelím a podáváme s bramborovým knedlíkem.