REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perlička na pomerančích a pistáciích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené porce perličky spolu s anglickou slaninou, lahůdkovou cibulkou, pomerančovou šťávou, pistáciemi a plátky pomerančů.


Ingredience:
1 ksperličky
100 ganglické slaniny
100 gsolených pistácií
2 kslahůdkové cibulky
2 ksvelkých pomerančů
drcený rozmarýn
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou perličku naporcujeme, osolíme, opepříme, hustě posypeme drceným rozmarýnem a necháme do druhého dne v lednici odležet
2. Na dno olejem vymazaného pekáčku rozložíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu a očištěné na jemno nasekané cibulky i s natí
3. Na připravený základ poklademe porce perličky, posypeme vyloupanými pistáciemi, podlijeme pomerančovou šťávou vymačkanou z jednoho a půl pomeranče a pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka, ke konci pečení porce masa poklademe tenkými plátky dužiny z oloupané půlky zbylého pomeranče a krátce dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy