V troubě upečené porce perličky spolu s anglickou slaninou, lahůdkovou cibulkou, pomerančovou šťávou, pistáciemi a plátky pomerančů.
Ingredience:
1 ks | perličky |
100 g | anglické slaniny |
100 g | solených pistácií |
2 ks | lahůdkové cibulky |
2 ks | velkých pomerančů |
drcený rozmarýn | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou perličku naporcujeme, osolíme, opepříme, hustě posypeme drceným rozmarýnem a necháme do druhého dne v lednici odležet
2. Na dno olejem vymazaného pekáčku rozložíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu a očištěné na jemno nasekané cibulky i s natí
3. Na připravený základ poklademe porce perličky, posypeme vyloupanými pistáciemi, podlijeme pomerančovou šťávou vymačkanou z jednoho a půl pomeranče a pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka, ke konci pečení porce masa poklademe tenkými plátky dužiny z oloupané půlky zbylého pomeranče a krátce dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.