REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené křepelky se sladkou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křepelky potřené citronovou šťávou, upečené na másle dozlatova, servírované s teplou brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
8 kskřepelek
60 gmásla
šťáva z 1 ks citrónu
mletý černý pepř
voda nebo vývar
sůl
Na brusinkovou omáčku:
150 gbrusinkové marmeldády nebo kompotu
70 mlpomerančové šťávy
1-2 lžícecitronové šťávy
1-2 lžícesolamylu (škrobu)
špetka mletého bílého pepře
špetka sušeného tymiánu
na špičku nože zázvoru
voda

Postup:

1. Ke kuchyňskému použití připravené křepelky pečlivě očistíme, z vrchu i zevnitř je potřeme citronovou šťávou, nasolíme a okořeníme pepřem, asi 10 minut je necháme odležet
2. Odleželé maso potřeme rozpuštěným máslem a poklademe do pekáče, přilijeme zbylé máslo a citronovou šťávu, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 60 minut (na počátku pečeme maso zakryté alobalem), během pečené křepelky přeléváme výpekem a podléváme vodou nebo vývarem
3. Připravíme si brusinkovou omáčku; marmeládu nebo brusinkový kompot zahříváme zvolna v hrnci se silným dnem, dokud se zcela nerozpustí, nebo kompot nerozvaří
4. Hmotu rozředíme čerstvě vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávou a dochutíme výše uvedeným kořením
5. Prohřátou omáčku zahustíme škrobem rozmíchaném v malém množství studené vody
6. Jednotlivé porce křepelek servírujeme podlité brusinkovou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy