REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená perlička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perlička protknutá klínky slaniny, osolená uvnitř i zvenčí, nejdříve opečená na másle, poté upečená v předehřáté troubě doměkka.


Ingredience:
1 ksperličky
120 gmásla
50 gslaniny
1 lžičkahladké mouky
sůl

Postup:

1. Perličku si očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky slaniny a osolíme na povrchu i uvnitř
2. Poté si rozehřejeme v pekáčku máslo, vložíme perličku a opečeme jí ze všech stran
3. Pak perličku položíme prsíčky dolů, podlijeme vodou, pekáč přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme, dokud není perlička měkká, během pečení perličku dle potřeby podléváme vodou a obracíme
4. Ke konci pečení šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody
5. Pečenou perličku rozdělíme na porce a servírujeme přelitou zahuštěnou šťávou například opečenými brambory a zeleninovou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy