REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený dančí hřbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso marinované v červeném víně smíchaném s nasekaným tymiánem, v troubě upečené doměkka.


Ingredience:
800 gdančího hřbetu
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
4 ksstroužků česneku
1 kscibule
voda
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícenasekaného tymiánu
300 mlčerveného vína

Postup:

1. Maso dobře očistíme, opepříme, naložíme do marinády z červeného vína smíchaného s na jemno nasekaným tymiánem a necháme marinovat alespoň jeden den
2. Potom maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, v pánvi na rozehřátém másle a oleji po obou stranách opečeme, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka 3. Výpek z masa vlijeme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájené na drobno, orestujeme je dozlatova, zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli restujeme, pak zalijeme marinádou z červeného vína a za stálého míchání přivedeme k varu, poté zvolna vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne
4. Maso nakrájené na plátky přelijeme omáčkou a podáváme s bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy