Maso marinované v červeném víně smíchaném s nasekaným tymiánem, v troubě upečené doměkka.
Ingredience:
800 g | dančího hřbetu |
2 lžíce | másla |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
4 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
voda | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | nasekaného tymiánu |
300 ml | červeného vína |
Postup:
1. Maso dobře očistíme, opepříme, naložíme do marinády z červeného vína smíchaného s na jemno nasekaným tymiánem a necháme marinovat alespoň jeden den
2. Potom maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, v pánvi na rozehřátém másle a oleji po obou stranách opečeme, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka 3. Výpek z masa vlijeme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájené na drobno, orestujeme je dozlatova, zaprášíme hladkou moukou a ještě chvíli restujeme, pak zalijeme marinádou z červeného vína a za stálého míchání přivedeme k varu, poté zvolna vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne
4. Maso nakrájené na plátky přelijeme omáčkou a podáváme s bramborami.