REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní dančí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z daňka potřené kořeněnou směsí a obložené bylinkami, upečené doměkka.


Ingredience:
1 kgdančí kýty
50 ghladké mouky
5 ksplátků anglické slaniny
500 mlmasového vývaru
snítky tymiánu a šalvěje
olej na pečení
sůl
Ma kořeněnou směs:
2 lžíceworcesterové omáčky
2 lžíceplnotučné hořčice
2 lžíceestragonového octa
2 lžícemedu
100 mlkečupu
mletá paprika
mletý pepř

Postup:

1. Z kýty odstraníme blány, maso očistíme, opláchneme, osušíme a zlehka osolíme
2. Ocet promícháme s kečupem, worcesterovou omáčkou, plnotučnou hořčicí, mletým pepřem, mletou paprikou a nakonec vmícháme med, touto směsí potřeme kýtu, zabalíme ji do plátků slaniny, převážeme provázkem, pod který upevníme snítky šalvěje a tymiánu
3. Okořeněnou kýtu vložíme do pekáčku na rozehřátý olej, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vývaru, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zakryté pečeme doměkka za občasného potírání zbylé kořeněné směsi a podlévání vývarem
4. Měkkou kýtu vyjmeme, sejmeme provázek, odstraníme snítky tymiánu i šalvěje, maso nakrájíme na plátky a uchováme v teple
5. Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, pak postupně přilijeme zbytek masového vývaru a směs důkladně provaříme
6. Plátky masa rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy