REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené škvarkové placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placky z bramborového těsta, škvarků a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gvařených brambor
250 gmletých škvarků
30 gdroždí
1 ksvejce
2 dlmléka
žloutek na potření
sádlo na plech
mouka na vál
sůl

Postup:

1. Rozdrobené droždí rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek
2. Oloupané uvařené brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme polohrubou mouku, mleté škvarky, vejce, vzešlý kvásek, sůl a vypracujeme těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát
3. Z těsta vykrájíme obrácenou skleničkou kolečka, na povrchu je nařízneme do kříže, přeložíme je na sádlem vymazaný plech, necháme je ještě chvíli kynout a pak je potřeme rozšlehaným žloutkem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy