REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podlesníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept ze Slovácka. Jde o bramborové těsto upečené v zelných listech. Podlesníky se podávaly jak na slano, například posypané sýrem, tak na sladko, s jogurtem, marmeládou …


Ingredience:
1 kgbrambor
4 ksstoružky česneku
2 ksvejce
1 dlmléka
hrubá mouka dle potřeby
zelné (kapustové) listy
sádlo
sůl

Postup:

1. Syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme
2. Brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, mouku a vypracujeme v řidší těsto, podobné jako na lívance 3. Zelné listy opereme, rozložíme na plech, do listů nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 190-200 °C na 30-40 minut
4. Po upečení zelný list sloupneme a na talíři podlesníky potřeme z obou stran sádlem.

Doporučení:

Zelné listy lze nahradit listy kapusty. Podlesníky se podávali jak na slano, například se sýrem, tak na sladko, například s jogurtem, marmeládou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy