REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nedašovská velikonoční babička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich prababiček, pokrm servírovaný ve lněném ubrousku.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 glibového uzeného masa
100 gklobásy
70 gmásla
20 gdroždí
4 ksžloutky
1 ksnatvrdo uvařené vejce
2,5 dlmléka
olej na vymaštění pekáčku
sůl

Postup:

1. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a zaděláme jím mouku, do které jsme přidali žloutky, rozehřáté máslo a sůl
2. Na dno vyššího pekáčku nebo kastrolku vymazaného olejem položíme oloupaná a natvrdo vařená vejce, špalíček uzeného masa, klobásu
3. Na vše nalijeme a rozetřeme těsto, které necháme kynout
4. Pak „babičku“ upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, vyklopíme a zabalíme do lněného ubrousku, ve kterém tento starodávný pokrm servírujeme na stůl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy