REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory ve slupce II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuto lahůdku našich babiček vybíráme menší brambory, jsou chutnější a dříve upečené.


Ingredience:
1 kgmenších brambor
hrubozrnná sůl
máslo
kmín
papír na pečení

Postup:

1. Slupku brambor důkladně očistíme kartáčkem nebo drátěnkou od nečistot
2. Na dřevěné prkénko dáme ještě jedno vysoké asi 1-1,5 cm přiložíme ke hraně brambor a nožem nařízneme po celé délce zářezy, brambor otočíme a zářezy uděláme z druhé strany, druhé prkénko nám slouží jako zarážka a zářezy jsou do stejné hloubky a brambor nepřeřízneme
3. Na plech dáme pečící papír a naskládáme do kříže nařezané brambory
4. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečme zhruba 35-40 minut, až se nařezané brambory začnou rozevírat
5. Plech vyndáme z trouby, brambory potřeme rozpuštěným máslem, posypeme solí, kmínem a ještě 5 minut dáme péct
6. Upečené brambory podáváme samotné s ochuceným tvarohem a podmáslím, nebo jako přílohu k masům nebo rybě.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy