Prohřáté změklé papriky vyskládané do sklenic, zalité rajčatovým protlakem, sterilované.
Ingredience:
1 kg a více | paprik |
voda | |
Na rajčatový protlak: | |
1 kg | rajčat |
30 g | cukeu |
20 g | soli |
1 dcl | octa |
voda |
Postup:
1. Nejprve si připravíme papriky; z opláchnutých paprik zbavených stopek a z vrchu seříznutých odstraníme jadřince, znovu omyjeme a po dobu 5-10 minut je prohříváme ve vodě horké 80 °C, aby papriky změkly a co nejvíce se jich vešlo do zavařovacích sklenic
2. Papriky naskládáme do sebe a dáme je do zavařovacích sklenic
3. Připravíme si protlak; omytá rajčata pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme je, rozvařená rajčata prolisujeme přes síto, přidáme ocet, cukr a sůl
4. Horkým protlakem zalijeme papriky ve sklenicích, důkladně uzavřeme
5. Sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.
Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.