REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky v rajčatové šťávě – polotovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prohřáté změklé papriky vyskládané do sklenic, zalité rajčatovým protlakem, sterilované.


Ingredience:
1 kg a vícepaprik
voda
Na rajčatový protlak:
1 kgrajčat
30 gcukeu
20 gsoli
1 dclocta
voda

Postup:

1. Nejprve si připravíme papriky; z opláchnutých paprik zbavených stopek a z vrchu seříznutých odstraníme jadřince, znovu omyjeme a po dobu 5-10 minut je prohříváme ve vodě horké 80 °C, aby papriky změkly a co nejvíce se jich vešlo do zavařovacích sklenic
2. Papriky naskládáme do sebe a dáme je do zavařovacích sklenic
3. Připravíme si protlak; omytá rajčata pokrájíme, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme je, rozvařená rajčata prolisujeme přes síto, přidáme ocet, cukr a sůl
4. Horkým protlakem zalijeme papriky ve sklenicích, důkladně uzavřeme
5. Sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy