REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky nakrájené, povařené v nálevu, pak sterilované.


Ingredience:
2 kgčervených paprik
750 gkrystalového cukru
30 gsoli
1,5 l vody
300 mlocta
100 mloleje

Postup:

1. Papriky důkladně omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky
2. Vodu v hrnci zahřejeme, přidáme krystalový cukr, ocet, olej, sůl a promícháme
3. Do nálevu dáme nakrájené papriky a 3 minuty je povaříme, pak je rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme nálevem a dobře uzavřeme
4. Sklenice s paprikou dáme do hrnce, do poloviny naplníme vodou, přivedeme k varu a od chvíle varu sterilujeme asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy