REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky ve vlastní šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prosolené proužky očištěných paprik naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované.


Ingredience:
1 kgpaprik
40 gsoli
voda na opláchnutí
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Papriky zbavíme stopek a jadřinců, opláchneme je, okapané nakrájíme na proužky
2. Připravené paprikové proužky hojně prosolíme a naskládáme je do zavařovacích sklenic, až změknou a pustí šťávu
3. Dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 100 °C, druhý den dalších 10 minut při 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy