REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky se šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařované nakrájené papriky spolu s lístky šalvěje.


Ingredience:
3 kgpaprik (žluté, zelené a červené) + voda + sůl
čerstvá šalvěj
Na nálev:
300 mloleje
300 mlocta
150 gcukru krupice
60 gsoli
1 lžícehořčičného semínka
10 kskuliček pepře
6 kskuliček nového koření
3 ksbobkových listů
2 lvody

Postup:

1. Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev (všechny ingredience povaříme 10 minut), pak do uvařeného nálevu prošleháme olej a necháme vychladnout
2. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince, rozkrájíme na centimetrové proužky a asi 2 minuty povaříme v lehce osolené vodě
3. Scezené papriky přendáme do sklenic, zalijeme nálevem, do každé přidáme lístek šalvěje, sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy