REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky plněné zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odležené zelí nakrájené na nudličky a prosypané solí, cukrem a kmínem, naplněné do paprik, zalité nálevem a zavařené.


Ingredience:
10 kspaprikových lusků
1 ksvětší hlávky zelí
2-4 lžícecukru
kmín
sůl
Na nálev:
2/3 lvody
1/3 locta
40 gcukru
20 gsoli
1 lžičkahořčičného semínka
1-2 ksbobkového listu
několik kuliček nového koření

Postup:

1. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, prosypeme solí, cukrem a kmínem, necháme v porcelánové nebo skleněné míse odležet
2. Z paprik odřízneme vršky se stopkou, vybereme semínka, pak lusky naplníme zelím a vyskládáme je do zavařovacích sklenic
3. Sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme tak 30 minut při teplotě 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu smícháme s octem, cukrem, solí a kořením, přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy