REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový salát s fenyklem a ostropestřcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přichystejte si jarní salát jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení! To je na start do teplejší části roku ideální.


Ingredience:
1 šálekpampeliškových listů umytých a jemně pokrájených
1 ksoloupané a pokrájené zelené jablko
1 ksjemně pokrájená bulva středně velkého fenyklu
3 lžícecitronové šťávy
1–2 lžíceolivového oleje
1 lžícekvalitního medu
1 lžícesemínek ostropestřce mírně opražených nebo opražená lněná semínka
pepř
sůl

Postup:
  1. Ve velké míse smíchejte pampelišku, jablko a fenykl
  2. Přidejte citronovou šťávu, olivový olej a med, dochuťte solí a pepřem podle chuti
  3. Na silnostěnné pánvi 3–5 minut při střední teplotě grilujte semínka ostropestřce nebo lněná semínka a salát jimi posypte.
Doporučení:

Tuto verzi salátu můžete dále obměňovat i s jinými druhy zeleniny, například s chřestem a řapíkatým celerem. Vždy je vynikající.

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy