Základní máslový krém doplněný o jemně nastrouhaná vlašská jádra nebo lískové oříšky.
Ingredience:
1/8 l | mléka |
3-5 lžic | jemně nastrouhaných vlašských jader nebo lískových oříšků |
1 lžíce | polohrubé mouky nebo škrobové moučky |
(hladké mouky, může být i pudinkový prášek s vanilkovou příchutí) | |
140 g | moučkového cukru |
125 g | másla nebo rostlinného tuku |
1 balíček | vanilkového cukru |
Postup:
1. Nejdříve mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme do varu
2. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme a hustou kaši necháme za občasného zamíchání při pokojové teplotě vychladnout
3. Mezitím dáme do misky změklé máslo (tuk) a utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny
4. Po lžičkách do něj za stálého tření vmícháme vychladlou kaši (na lepší našlehání krému můžeme použít elektrický šlehač, který nám usnadní práci)
5. Nakonec do krému vmícháme 3-5 lžic jemně nastrouhaných vlašských jader nebo lískových oříšků.