REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový (oříškový) krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní máslový krém doplněný o jemně nastrouhaná vlašská jádra nebo lískové oříšky.


Ingredience:
1/8 lmléka
3-5 lžicjemně nastrouhaných vlašských jader nebo lískových oříšků
1 lžícepolohrubé mouky nebo škrobové moučky
(hladké mouky, může být i pudinkový prášek s vanilkovou příchutí)
140 gmoučkového cukru
125 gmásla nebo rostlinného tuku
1 balíčekvanilkového cukru

Postup:

1. Nejdříve mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme do varu
2. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme a hustou kaši necháme za občasného zamíchání při pokojové teplotě vychladnout
3. Mezitím dáme do misky změklé máslo (tuk) a utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny
4. Po lžičkách do něj za stálého tření vmícháme vychladlou kaši (na lepší našlehání krému můžeme použít elektrický šlehač, který nám usnadní práci)
5. Nakonec do krému vmícháme 3-5 lžic jemně nastrouhaných vlašských jader nebo lískových oříšků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy