REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Poleva čokoládová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká poleva připravená pomocí cukrového fondánu smíchaného s čokoládou, marachinem a bílkem, vhodná na dorty, zákusky a jiné dezerty.


Ingredience:
250 gcukrového fondánu
50 gčokolády
1 ksbílku
pár kapek marachina

Postup:

1. V nádobě ve vodní lázni ohřejeme cukrový fondán
2. Rozpuštěný fondán obarvíme obarvíme změklou čokoládou, pak přimícháme bílek
3. Nakonec polevu ochutíme marachinem.

Doporučení:

Recept na cukrový fondán nejdete zde: Cukrová poleva (fondán).

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.Marachino – Hořkosladký likér s příchutí višní marasca, které se pěstují v Dalmácii, Chorvatsku a severní Itálii.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy