Sladká poleva připravená pomocí cukrového fondánu smíchaného s čokoládou, marachinem a bílkem, vhodná na dorty, zákusky a jiné dezerty.
Ingredience:
250 g | cukrového fondánu |
50 g | čokolády |
1 ks | bílku |
pár kapek marachina |
Postup:
1. V nádobě ve vodní lázni ohřejeme cukrový fondán
2. Rozpuštěný fondán obarvíme obarvíme změklou čokoládou, pak přimícháme bílek
3. Nakonec polevu ochutíme marachinem.
Recept na cukrový fondán nejdete zde: Cukrová poleva (fondán).
Poznámka:Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.Marachino – Hořkosladký likér s příchutí višní marasca, které se pěstují v Dalmácii, Chorvatsku a severní Itálii.