REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé broskve s kokosovou drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I ovoce lze grilovat, jako třeba tyto broskve plněné malinami, zakápnuté kokosovým likérem a posypané kokosovou drobenkou.


Ingredience:
2 kspevných, ale zralých broskví
3 lžícemalin nebo ostružin
4 lžičkykokosu
2 lžičkykokosového likéru
Na drobenku:
2 lžícehrubé mouky
2 lžícecukru krupice
2 lžícemásla
1 lžícestrouhaného kokosu
Na ozdobu:
200 g zakysané smetany
moučkový cukr

Postup:

1. Broskve omyjeme, osušíme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku
2. Na dno každé nasypeme po lžičce kokosu, lžíci ovoce a pokapeme je likérem
3. Navrch nasypeme trochu drobenky
4. Grilujeme pozvolna (vrchní gril cca 150°C, ne přímo pod zrdojem tepla) do zezlátnutí drobenky
5. Podáváme ihned se zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s moučkovým cukrem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy