I ovoce lze grilovat, jako třeba tyto broskve plněné malinami, zakápnuté kokosovým likérem a posypané kokosovou drobenkou.
Ingredience:
2 ks | pevných, ale zralých broskví |
3 lžíce | malin nebo ostružin |
4 lžičky | kokosu |
2 lžičky | kokosového likéru |
Na drobenku: | |
2 lžíce | hrubé mouky |
2 lžíce | cukru krupice |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | strouhaného kokosu |
Na ozdobu: | |
200 g | zakysané smetany |
moučkový cukr |
Postup:
1. Broskve omyjeme, osušíme, rozkrojíme napůl a vyjmeme pecku
2. Na dno každé nasypeme po lžičce kokosu, lžíci ovoce a pokapeme je likérem
3. Navrch nasypeme trochu drobenky
4. Grilujeme pozvolna (vrchní gril cca 150°C, ne přímo pod zrdojem tepla) do zezlátnutí drobenky
5. Podáváme ihned se zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s moučkovým cukrem.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.