Jahodové pyré dochucené malinovicí nebo rybízovým likérem a ušlehanou zakysanou smetanou, zdobené sekanými pistáciemi a kousky jahod.
Ingredience:
500 g | jahod |
125 g | zakysané smetany |
50 g | cukru |
60 ml | malinovice nebo rvbízového likéru |
1 lžíce | sekaných pistácií |
šťáva z 1 limetky nebo citrónu |
Postup:
1. Jahody očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je důkladně okapat, několik pěkných velkých plodů si dáme stranou na ozdobu
2. Ostatní jahody nahrubo nakrájíme, smícháme se šťávou z limetky nebo citrónu, přidáme cukr a krátce povaříme
3. Povařené ovoce rozmixujeme, propasírujeme jemným sítem a necháme vychladit
4. Jahodové pyré ochutíme malinovicí nebo likérem, zakysanou smetanu ušleháme dohladka
5. Jahodové pyré rozdělíme na 4 dezertní talířky, ozdobíme kousky vychlazených jahod, pokapeme zakysanou smetanou a posypeme sekanými pistáciemi.