REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé jahody

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodové pyré dochucené malinovicí nebo rybízovým likérem a ušlehanou zakysanou smetanou, zdobené se­kanými pistáciemi a kousky jahod.


Ingredience:
500 gjahod
125 gzakysané smetany
50 gcukru
60 mlmalinovice nebo rvbízového likéru
1 lžícesekaných pistácií
šťáva z 1 limetky nebo citrónu

Postup:

1. Jahody očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou, nechá­me je důkladně okapat, několik pěkných velkých plodů si dáme stranou na ozdobu
2. Ostatní jahody nahrubo nakrájíme, smícháme se šťávou z limetky nebo citrónu, přidáme cukr a krátce povaříme
3. Povařené ovoce rozmixujeme, propasírujeme jemným sítem a necháme vy­chladit
4. Jahodové pyré ochutíme malinovicí nebo li­kérem, zakysanou smetanu ušleháme dohladka
5. Jahodové pyré rozdělíme na 4 dezertní talíř­ky, ozdobíme kousky vychlazených jahod, pokapeme zakysanou smetanou a posypeme se­kanými pistáciemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy