REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z lesních plodů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z ostružin, borůvek nebo malin krátce povařená s balsamikovým octem, slazená třtinovým cukrem. Výborně doplňuje moučníky nebo poháry a zmrzliny.


Ingredience:
100 gostružin (nebo borůvek, malin atd.)
2 lžícebílého krémového balsamica
1 lžícetmavého klasického balsamica
1 lžícecitronové šťávy
150 mlvody
třtinový cukr

Postup:

1. Cukr s vodou přivedeme k varu
2. Pak přidáme obě balsamica a necháme znovu přejít varem
3. Po 5 minutách, když směs zhoustne, opatrně vmícháme ovoce
4. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.

Doporučení:

Můžete ji podávat jako doplněk k dezertům – třeba v kombinaci s hustou kysanou smetanou, šlehačkou apod.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy